Loigoa

INFRAPUNAMATTO

Loigoan infrapunamatto on ekologinen, turvallinen ja kestävä, pintamateriaaliltaan puinen jumppamatto, jonka sisällä on infrapunateknologialla toimiva ohut kalvo. Loigoan infrapunamatolla saat samat terveyshyödyt kuin infrapunasaunassa, mutta lämpö kohdistuu suoraan lihaksiisi ja pääsee näin tehokkaammin vaikuttamaan haluttuun kohtaan kehoa. Hyödyt saadaksesi voit pelkästään rentoutua matolla tai tehdä sen avulla Loigoan harjoitusohjelmia, jotka tehostavat infrapunalämmön terveyshyötyjä.

Loigoa

HARJOITUSOHJELMAT

Loigoan harjoitusohjelmat on kehitetty tukemaan palautumista ja tehostamaan infrapunalämmön hyötyjä. Tällä hetkellä Loigoalla on kolme erilaista harjoitusohjelmaa, joissa keskitytään rentoutumiseen, palautumiseen ja liikkuvuuden lisäämiseen.

Harjoitusohjelmat on kehitetty yhdessä alan ammattilaisten ja kuntosali Motivian henkilökunnan kanssa.

Loigoa

HARJOITUSOHJELMAT

HARJOITUSOHJELMAT

Infrapunansauna, infrapuna lämpö_ hot jooga_ fibromyalkia_kipu_aineenvaihdunta_infrapunan terveysvaikutukset

VOIMA

Loigoan Voima-ohjelma lisää kehosi liikkuvuutta ja ryhtiä. Se keskittyy rakentamaan vahvaa keskivartaloa ja samalla lisäämään kehon liikkuvuutta.

Loigoa syvälämpö infrapunasauna palautuminen aineenvaihdunta fibromyalkia mikroverenkierto

RENTOUTUMINEN

Loigoan rentousohjelma vie sinut nauttimaan lämmöstä ja kehostasi. Hengitys- ja mielikuvaharjoitusten avulla aktivoidaan parasympaattista hermostoa, mikä rentouttaa ja vähentää stressiä.

Loigoa rentoutua infrapunamatto, infrapunasauna, infrapunan hyödyt, aineenvaihdunta

PALAUTUMINEN

Jotta kehosi voi hyvin, sen pitää ehtiä myös palautumaan. Loigoan Palautuminen -ohjelmassa infrapunalämmön ja syvävenyttelyn avulla edistetään lihasten aineenvaihduntaa ja elastisuutta.

INFRAPUNAN HYÖDYT

KIPU


KIPU

Infrapunalämpö tehostaa verenkiertoa ja laajentaa hiussuonistoa. Lämpöhoito soveltuu mm. fibromyalgian, nivelreuman sekä selkä- ja niskakipujen hoitoon.

AINEENVAIHDUNTA


AINEENVAIHDUNTA

Loigoan infrapunamatolla loikoaminen vastaa kevyttä liikuntaa ja siten aktivoi kevyesti myös aineenvaihduntaa. Parhaimman hyödyn toki saa, jos yhdistää infrapunamaton käyttöön Loigoan harjoituksia.

MIKROVERENKIERTO


MIKROVERENKIERTO

Infrapunalämpö lisää ääreisverenkiertoa ja  laajentaa hiussuonistoa. Mikroverenkierron tehostamisella on useita positiivia vaikutuksia hyvinvointiin, sillä sen tehtävänä on kuljettaa happea ja hivenaineita ympäri kehoa.

VIIKKOKUULUMISET

LISÄÄ ELINVOIMAA PALAUTUMISEN AVULLA

Palautuminen on päivittäin tapahtuva henkinen ja fyysinen prosessi, jossa keho palautuu kuormitusta edeltäneeseen tasapainotilaan. Palautumiseen ei välttämättä tule kiinnittäneeksi juurikaan huomiota, jos siinä ei ole ongelmia. Palautumisen tärkeyden huomaakin ehkä vasta pitkittyneen sairastelun, ylikunnon, univaikeuksien, uupumisen tai muiden mielenterveysongelmien kautta. Tietoiseen palautumiseen kannattaisi kuitenkin uhrata päivittäin ajatus tai kaksi, sillä riittävä palautuminen varmistaa, että ihminen selviytyy päivittäisestä kuormituksesta, on elinvoimainen ja terve niin henkisesti kuin fyysisesti...

Mistä sitten tietää, onko palautunut riittävästi? Palautumisen tarkkailu vaatii oman kehon tuntemusten seuraamista. Väsymys, uniongelmat ja jaksamiseen liittyvät ongelmat ovat varmasti yleisimmät heikkoon palautumiseen liittyvät oireet. Urheilijan huonosta palautumisesta kertoo suorituskyvyn heikkeneminen treenien aikana. Laitteilla, jotka mittaavat sykevälivaihelua, voi seurata tarkastikin omaa palautumistaan, sillä sykevälianalyyseilla palautumisesta saa tarkkaa dataa. Myös tavallisella sykemittarilla voi seurata omaa palautumistaan. Kohonnut leposyke on usein merkki siitä, että palautumisessa on jotain pielessä.

Loigoa - Lisää elinvoimaa palautumisen avulla

Uni palauttaa fyysisestä, henkisestä ja kognitiivisesta kuormituksesta. Uni on myös hyvä mittari omalle kuormittuneisuudelle, sillä univaikeudet kertovat yleensä stressistä tai kuormituksesta elämässä. Hyvin nukkuminen ei kuitenkaan ole riittävä keino palautua päivän kuormituksesta, vaan kokonaisvaltaisen palautumisen kannalta on tärkeää harrastaa liikuntaa, huolehtia ihmissuhteista ja tehdä asioita, jotka tuovat vastapainoa esimerkiksi työlle.

Liikunnan harrastaminen palautumisen näkökulmasta on uskomattoman hyödyllistä. Jo lyhytkestoinen liikkuminen päivittäin aiheuttaa hyvän kierteen, jolla on positiivisia vaikutuksia terveyteen, mielialaan ja yöuniin. UKK-insituutin uudistuneiden suositusten mukaan jo muutaman minuutin kestoisella liikunnalla voi saavuttaa terveyshyötyjä. Hyötyliikunta, kävely ja taukojumppa kunniaan siis! Liikunta lisää fyysisiä ja henkisiä voimavaroja, helpottaa työstä irrottautumista ja vähentää stressiä, psyykkistä kuormittuneisuutta ja työuupumusta. Liikunnan ja unen toisiaan tehostava vaikutus kannattaa huomioida palautumisessa. Liikunnan harrastaminen auttaa parantamaan unen laatua esimerkiksi syventämällä unta, ja toisaalta uni auttaa palautumaan liikunnan kuormituksesta.

Me Loigoalla haluamme tehdä palautumisesta entistä laadukkaampaa infrapunalämmön hyötyjen avulla. Ohjatun liikuntaharjoituksen tekeminen infrapunalämpömaton päällä tukee kokonaisvaltaista palautumista tehokkaasti. Infrapunasäteily tuntuu lämpönä iholla ja ihonalaisissa kudoksissa. Lämpösäteilyn vaikutuksesta keho alkaa hikoilla, syke nousee, ääreisverenkierto tehostuu ja verenpaine laskee kuten kevyessä liikunnassa. Infrapunasäteilyn on todettu laajentavan ääreisverisuonia, mikä auttaa palautumaan ja lievittää myös kipuja. Loigoan harjoitusohjelmista voit valita fiilikseen sopivan tavan palautua päivän kuormituksesta. Loigoa movement -harjoitukset edistävät lihasten palautumista, parantavat liikkuvuutta ja rentouttavat hengitysharjoitusten ja syvävenyttelyn avulla. Matto soveltuu hyvin moneen muuhunkin liikuntaan, kuten joogaan, pilatekseen ja venyttelyyn.

Maton päällä voi myös ihan vain makoilla eli loikoa, niin kuin me sanomme. Silloinkin infrapunalämmön terveysvaikutukset ovat ulottuvillasi. Loikoilu ja rentoutuminen vaikuttavat positiivisesti myös mieleen. Rentoutuminen vähentää jännitystiloja ja tehostaa kehon voimavarojen palautumista. Unen ja levon laatu paranee, syvenee ja pitenee. Koko terveys ja suorituskyky parantuvat. Kyky rentoutua voi myös helpottaa tilapäisesti kuormittavaa tilannetta tai univajetta.

Kirjoittanut AnniLähteet:

Beever, R. (2009). Far-infrared saunas for treatment of cardiovascular risk factors. Canadian Family Physician 55, 691–696. Haettu 28.4.2020 osoitteesta https://www.cfp.ca/content/cfp/55/7/691.full.pdf Duodecim. (2015). haettu 28.4.2020 osoittesta https://www.duodecimlehti.fi/duo12901 Firstbeat. Haettu 28.4.2020 osoitteesta https://www.firstbeat.com/fi/blogi/mita-palautuminen-tarkoittaa/ Mieli (Suomen Mielenterveys ry). Haettu 28.4.2020 osoitteesta https://mieli.fi/fi/mielenterveys/hyvinvointi/rentoutuminen-palauttaa-voimia Säteilyturvakeskus. (2015). Haettu 28.4.2020 osoitteesta https://www.stuk.fi/aiheet/kodin-ja-toimiston-sateilevat-laitteet/infrapunasaunat Työterveyslaitos. Haettu 28.4.2020 osoitteesta https://www.ttl.fi/kroppa-ja-nuppi-kuntoon/palautuminen-on-tarkea-osa-elamantapamuutosta/ UKK-instituutti. Haettu 28.4.2020 osoitteesta https://www.ukkinstituutti.fi/liikkumisensuositus/aikuisten-liikkumisen-suositus

VIIKKOKUULUMISET